Marja

‘’Mensen helpen voelt als een missie”

Ik ben een naoorlogse geborene en kwam in een wereld terecht die in de wederopbouw zat. De kleine Marja vond het als gevoelig meisje nogal eng in de buitenwereld. Maar dat angstige, verlegen meisje wist nog niet wie ze was. Heel langzaam ben ik dat gelukkig gaan ontdekken. Zo kwam ik er als kind achter dat ik het binnen het gezin fijn vond om te zorgen en te helpen waar nodig. En gedurende mijn adolescentie was er in de boekhandel een klein vakje met esoterische boeken dat mijn aandacht trok. Ik ging daar dan schichtig kijken, was alert, want destijds was dat nogal zweverig. Voor mij voelde het daarentegen heel natuurlijk. Was toen onbewust al geïnteresseerd in de diepere waarheden van het bestaan. 

Tijdens mijn loopbaan als algemeen klinisch en research analiste ben ik het functioneren van het menselijk lichaam op micro- en macroniveau gaan begrijpen. Binnen banen kreeg ik al snel een leidinggevende functie. ‘’Ik?’’ vroeg de kleine Marja in mij zich af. ‘’Ja, jij’’ weerspiegelden zij. Daardoor kreeg ik steeds meer vertrouwen, voelde me veiliger in de buitenwereld. Ik mocht nieuwe dingen ontwikkelen en zo gebeurde het dat ik zowel een lab voor stamceltransplantatie als een holistisch lab opzette. Ook als onderzoeker op de universiteit en later als hoogleraar mocht ik mensen begeleiden in de breedste zin van het woord. Ik bood een luisterend oor, een arm om de schouder, of hielp iemand met klassieke homeopathie.

En wanneer ik moe van mijn ‘’vijftig plus’’ uren baan op Schiermonnikoog aankwam en zag dat iemand fysieke klachten had, mij vroeg om te helpen was er niets in mij dat zei ‘’je hebt vakantie’’. Sterker nog, wanneer ik hielp kreeg ik daar zelf ook energie van. Er gebeurden bijzondere dingen, ook die je medisch gezien niet direct kon verklaren. Zo kwam ik erachter dat ik ook mensen kon ‘’healen’’. Daar had ik geen opleiding voor gevolgd maar ik ervoer dat dit een van mijn zielsverworvenheden uit een vorig leven was. Ik voelde dat de tijd daar was om mijn missie te gaan leven en riep tegen de zee en de lucht: ‘’Ik wil mensen helpen’’! Niet veel later begon ik mijn eigen praktijk voor Life-coaching, healing en homeopathie. Ik mag mensen helpen op hun zielspad vanuit een innerlijk verlangen.

Meerderen hebben me gezegd dat dit zeer waarschijnlijk mijn laatste leven hier op aarde is. Best een bijzonder idee dat ik mezelf waarschijnlijk genoeg ontwikkeld heb om niet meer als mens op aarde te hoeven reïncarneren, maar dat ik wellicht vanaf boven mag gaan helpen. Vanaf daar stil staan bij mijn leven(s) als mens. Dan ben ik erg dankbaar dat ik karmische ervaringen los heb mogen laten, mijn zielsverworvenheden heb mogen ontdekken en vele anderen hierbij heb mogen helpen. Bovenal dat ik het diepere heb mogen zien van wie de mens is en hoe de ziel, ons bewustzijn zich manifesteert in het fysieke ‘’zijn’’.

Het is belangrijk te weten dat we allemaal verbonden zijn, dat we met z’n allen de uitdaging hebben de puurheid van de ziel op aarde tot uitdrukking te brengen. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de trilling hier zuiverder wordt. Daarmee zal de oude stalen energie verdwijnen en zullen we transformeren naar een gouden tijd, waarin we de circulaire economie vorm gaan geven. Daarbinnen zullen we handelen vanuit liefde voor de natuur en ons welzijn in plaats van het nastreven van welvaart. We mogen het onszelf toestaan meer te genieten van al het mooie dat de aarde ons biedt; om als mens samen te leven vanuit een liefdevol hart. 

Posted in <a href="https://laurapool.info/category/uncategorized/" rel="category tag">Uncategorized</a>