Laura (1995)

‘’Luister naar het vuur van jouw hart’'

‘s Ochtends neem ik graag de tijd om rustig wakker te worden en me mijn dromen te herinneren. Regelmatig brengen ze belangrijke boodschappen met zich mee over wat er binnen in mij speelt. Zo droom ik tegenwoordig vaak over de angst om niet genoeg geld te hebben voor de toekomst. 

Het vuur van je hart zie ik als een magische kracht die in ons allen aanwezig is. Het is hetgeen waarvoor jij de volgende ochtend je bed uit stapt en waar jouw hart zich hard voor wil maken in deze wereld. In sommige momenten is het minder krachtig aanwezig. Bijvoorbeeld wanneer geldzorgen proberen het vuur in jouw hart te laten doven. 
Dan moeten we accepteren dat we in een periode zitten waarin er niet meer is dan een waakvlam en is het wachten op het moment dat de juiste persoon op ons pad komt die het vuur weer aanwakkert of dat zich een situatie voordoet waarbij ons hart een sprongetje maakt en ons volledig in vuur en vlam zet. Het zijn die momenten waarin we niet anders meer kunnen dan het volgen van ons hart. 

Wanneer wij allen de vurige passie die vrijkomt bij het volgen van ons hart zouden volgen, zou de wereld een prachtige plek zijn en zouden wij ten allen tijden vrolijk zijn. 
Die plek van vreugde is zo vervullend dat we niet langer de materiele zaken van buitenaf nodig hebben om de leegte die veel mensen vandaag de dag ervaren, op te vullen.

Ik voel dan ook een hele sterke weerstand richting geld. Toch heb je het nodig in onze westerse samenleving. Het liefst zou ik die ontvluchten en gaan samenwonen met de native Americans omdat hun levensstijl het meest overeenkomt met mijn idealen en geld daar geen rol speelt. Maar wereldproblemen los je niet op door ze te negeren. Klimaatverandering bijvoorbeeld gaat ons allen aan. Ik zie het als mijn opdracht om op dit vlak bij te dragen aan het welzijn van moeder aarde.

Op dit moment werk ik als vrijwilliger op een boerderij om zoveel mogelijk over Regeneratieve landbouw te leren. Ik hoop deze kennis door te kunnen geven en de nieuwe generatie te inspireren. Om het ontbreken van een inkomen op te vangen, heb ik besloten mijn spaargeld aan te spreken. Ik was benieuwd hoe ik me zou voelen wanneer ik het opbouwen van financiële zekerheid los zou laten. Hier op de boerderij werk ik hard om te leren in plaats van er mijn geld mee te verdienen. Ik kan het me dan ook niet meer voorstellen dat ik weer een kantoorbaan zou hebben en mijn geld te verdienen met iets wat ik niet leuk vind om te doen. Maar misschien vind ik het nog wel een gekker idee om betaald te krijgen voor iets waarvan ik in het diepste van mijn hart voel dat ik het moét doen. 

In mijn mooiste dromen leef ik een zelfvoorzienend leven in gemeenschapsvorm ergens in de natuur; we werken op het land voor ons eigen eten en genieten van het eerlijk voeden van onszelf en van de interactie met elkaar. 
Voor nu probeer ik vooral de balans te behouden in een wereld waarin geld nog bestaat. 

Ik bevrijd mezelf voortdurend van de gedachte dit middel nodig te hebben om te overleven.
En vertrouw erop dat wanneer ik het vuur van mijn hart volg, mij de nodige middelen worden gegeven om in vreugde te kunnen leven.

Posted in <a href="https://laurapool.info/category/uncategorized/" rel="category tag">Uncategorized</a>