Gerard

 ‘’Het enige werkelijke doel in mijn leven is om dat wat ik werkelijk ben te bevrijden’’

Tijdens mijn carrière binnen de financiële sector deed ik op mijn manier en in mijn eigen tempo gestaag mijn werk. Ik wilde niet dat een ander bepaalde hoe ik de dingen deed. Men mocht over me denken en zeggen wat ze wilden, omdat ik altijd heb gevonden dat dit meer zegt over de ander dan over mijzelf. Zelf zag ik dat collega’s alleen op het doel gefixeerd waren en steeds benauwder werden bij het zien groeien van hun lijstje met taken. Ik daarentegen probeerde in elk moment aanwezig te zijn, was meer gefocust op de weg dan op de bestemming. 

Mensen stellen zichzelf vele doelen. Dat brengt je in mijn beleving naar de toekomst. Ik wil juist graag in het nu aanwezig zijn omdat ik geloof dat niet het bereiken van het doel hetgeen is dat jou bevrijdt maar dat álles wat jouw pad kruist als middel dient om meer inzicht te krijgen in jezelf. Zoals de personen die je ontmoet en bepaalde zinnen in een boek. Wat bij me past blijft hangen, wat niet resoneert laat ik vallen. En de dingen die ik moet leren, zullen blijven terug keren totdat ik de les heb geleerd. Pas op dat moment kan de realisatie omgezet worden in de transformatie van mij als persoon.
Mijn scheiding is hier een voorbeeld van. Bij ‘’de eerste les’’ heb ik deze niet doorgezet maar er kwam een moment waarop ik opnieuw werd geconfronteerd met de onhoudbare situatie binnen mijn huwelijk. Toen hebben we de scheiding wel rondgemaakt. Vanaf dat moment kwam ik anders in het leven te staan, is mijn weg veel meer de richting van spiritualiteit opgegaan.

Er was een fase in mijn leven waarin ik alleen maar met het spirituele bezig was en het contact met de aardse realiteit compleet verloren was. De kosmische kracht kreeg de overhand en ook de negatieve energieën kregen invloed op mij. Ik beleefde momenten dat ik een donkere beerput ingetrokken werd, waar ik moeilijk uit kon komen. De dag waarop ik het idee kreeg het water in te rijden, omdat niemand dan meer last van me zou hebben, werd een keerpunt en het begin van een periode waarop ik me tegen alles wat met de paranormale wereld te maken had, verzette.

Na een periode van rust ben ik opnieuw begonnen met het beoefenen van spiritualiteit, heb ik me met bepaalde goeroes verbonden en hebben ook paranormale boeken hun plekje in mijn kast weer gevonden. Vandaag de dag sta ik met platte poten op de grond, terwijl ik me tegelijkertijd verbonden voel met de kosmos.  

Nu ben ik met pensioen. Eigenlijk ben ik van de ene op de andere dag de  ‘’vrije tijd’’ in gestapt maar doordat ik nooit met het doel bezig was, is het alleen de dag invulling die wegvalt. De stenen van mijn levenspad liggen er nog steeds. Dat bewandel ik nog altijd met de instelling dat ik vanuit mezelf en naar mijn eigen waarheid wil leven. Verder vul ik mijn dagen op met yoga, meditatie, puzzelen, fietsen, lezen en het mijzelf verder transformeren.

Ik ervaar het leven als een reis naar zelfbevrijding. In wezen is iedereen al bevrijd, alleen staan bepaalde elementen met bijbehorend leerproces in de weg deze vrijheid continu te ervaren. Echte bevrijding zal dus plaatsvinden wanneer ik overga. Mijn stoffelijke ‘’zijn’’ op aarde achterlatend word dat het moment dat ik werkelijk ben bevrijd.

Posted in <a href="https://laurapool.info/category/uncategorized/" rel="category tag">Uncategorized</a>