Amanda

‘’ Just do what you want to do and enjoy it! ‘’

Ik groeide op in Zweden met een moeder die mij alle vrijheid gaf om te ontdekken wat ik leuk vond. Als kind was ik veel aan het tekenen en ik vond het geweldig om mijn moeder te helpen met het renoveren van en het klussen rondom het huis. Verder stonden in mijn jeugd vooral sportactiviteiten centraal. Ik denk dat ik alle sporten wel een keer geprobeerd heb, behalve de board sports. Want hoewel ik altijd onder de indruk was van de skaters in de stad, durfde ik dit niet te proberen. Ik was bang dat het mij in een ‘’skater girl’’ zou veranderen, iets waar ik mij niet mee wou identificeren omdat ik dacht dat mijn omgeving mij hierom zou veroordelen. Maar welke sport ik ook deed, er kwam altijd weer een moment dat ik erop uitgekeken was en weer wat anders ging proberen.

Het was toen ik op mijn achttiende naar Barcelona verhuisde, dat ik een leeftijdsgenootje ontmoette die een longboard had. Toen ik daar eenmaal op gereden had, was mijn altijd bestaande interesse voor de boardsports weer aangewakkerd en waagde ik mij naast skaten ook aan snowboarden en surfen. Diep van binnen wist ik dat dit niet iets vluchtigs was. Dit wilde ik blijven doen.

Ik ging op een surf trip naar Zuid Afrika waar ik in contact kwam met een ‘’board shaper’’ die mij leerde surfboards te maken. Deze ervaring en de gesprekken met andere mensen die in deze wereld actief waren, maakte dat ik geïnspireerd was geraakt. Ik wilde een deel van deze wereld uitmaken, hier aan bij dragen; Ik wou boards maken.

De droom was er, de materialen had ik gekocht en eigenlijk wist ik precies wat ik wilde.
Toch duurde het nog drie jaar voordat ik mijn eerste zelfgemaakte board in handen had. In die tijd ben ik gaan reizen en verhuisde ik naar Portugal. Maar toen ik ook daar weer mijn brood verdiende in de horeca realiseerde ik mij dat ik onbewust weer gekozen had voor het voor mij bekende pad. Dat het een soort vlucht was uit angst omdat ik met de weg van de door mij gedroomde droom nog niet bekend was. Maar toen ik keek naar de schets van het logo dat ik tijdens een van mijn reizen gemaakt had, besloot ik dat de tijd nu daar was!

Ik verhuisde terug naar Barcelona en met de eerste stappen die ik in de richting van mijn droom zette, leken alle puzzelstukjes op hun plek te vallen. Binnen de kortste keren had ik een eigen werkplaats en ik kreeg de juiste mensen op mijn pad. Vanaf dat moment wist ik dat vluchten geen optie meer was. Mijn hart zou het niet kunnen verdragen weg te lopen bij de mensen die mij hadden geholpen en tot op de dag van vandaag in mij en mijn ideeën geloven. En niet te vergeten; hen die mij vertrouwen gaven door mijn boards te kopen.

Ik blijf het fascinerend vinden hoe wij mensen ons over verschillende ondergronden als sneeuw, land en water kunnen bewegen. Met mijn eigen merk wil ik een ander meegeven dat zij zelf mogen kiezen hoe zij zich door het levenslandschap willen bewegen. In de hoop dat zij zichzelf geen ervaringen ontnemen om wat een ander daarover zou kunnen denken.

Het leven gaat door, de tijd passeert. Kies er dus bewust voor waar jij jouw tijd en energie in wil investeren en zorg dat je daar elke dag weer plezier aan beleeft. En weet, dat hoeveel dingen je ook probeert, je uiteindelijk altijd weer uitkomt bij wat je diep van binnen al weet. 

Posted in <a href="https://laurapool.info/category/uncategorized/" rel="category tag">Uncategorized</a>