Hellen

‘’Ik leer om vanuit mijn ‘’hogere zelf’’ sturing te geven aan mijn leven’’

Volgens mij heeft ieder mens een denkbeeldige verticale lijn die hem/haar verbind met zijn/haar ‘’hogere zelf’’. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust. Daarnaast is er een horizontale lijn die de wereld weergeeft zoals die persoon die altijd heeft gekend.

Op het moment dat de verticale lijn de horizontale lijn kruist, ontstaat er een situatie waarin de puurste vorm van wie jij bent, oog in oog komt te staan met alle conditioneringen uit het verleden. Je harde schijf crasht en je krijgt de mogelijkheid een compleet nieuwe software te instaleren met daarop jouw nieuwe waarheid.

Van jongs af aan hebben mijn hersenen zich gevuld met allerlei informatie. Zoals de dingen je van je ouders leert of juist niet leert, zaken die behandeld worden op school en de boeken die je leest. Die is daar allemaal opgeslagen. Dit maakt dat je heel veel weet maar zorgde er in mijn geval ook voor dat ik veelal handelde vanuit oude gewoontes en overtuigingen. Ook mijn sprookjeshuwelijk met alles erop en eraan is een voorbeeld van iets dat zich heeft voorgedaan in mijn leven met dank aan mijn voorgeprogrammeerde computer. Trouw volgde ik de voorbeelden van mijn omgeving met als resultaat dat ik mezelf na twee dagen achter de geraniums in mijn échte grote mensen huis al afvroeg, hoe lang ik deze plantjes nog water zou moeten geven.

Destijds wist ik niet beter. Maar de cursus die ik op dit moment volg, laat me zien dat het ook anders kan. Deze training, die bestaat uit een taal-meditatie leert me om me te verbinden met mijn ‘’hogere zelf’’. Dit pure bewustzijn is er al bij je geboorte, voordat al die data van buitenaf de connectie vertroebelt. Door bepaalde teksten uit te spreken, vervang je, jouw oude overtuigingen en op die manier schoon je jouw systeem als het ware op.
Sinds ik hiermee bezig ben, ben ik me ervan bewust wat voor wereld van verschil het maakt wanneer je jouw negatieve gedachten omzet naar positieve gedachten. Het valt me op hoe het uitspreken van negatieve woorden en zinnen een omgeving kan vervuilen en woorden uitgesproken met een positieve energie deze negatieve, zware trilling juist naar een hoger niveau tillen. Ik neem dan ook elke ochtend de tijd om mijn ‘’prayers’’ op te lezen. Zo zet ik op mijn manier de juiste energie klaar voor die dag welke ik ook weer mee kan nemen de werkvloer op.

Ik ben kapster. En omdat ook die rol met de tijd een onderdeel van me is geworden, blijft het een uitdaging mijn nieuwe manier van denken daarbinnen te integreren. Het is zo makkelijk om bij eerder voorgevallen situaties, die zich in het nu herhalen, toch weer op diezelfde aangeleerde manier te reageren. Maar door mezelf er op zulke momenten aan te herinneren dat die verticale lijn met boven er ook is en me dan bewust even op die lijn af te stemmen, maakt dat ik vanuit mijn puurste zijn naar zo’n situatie kan kijken. Dat zorgt er dan voor dat ik op een liefdevollere manier kan reageren naar de klant, die halverwege haar knipbeurt besluit tóch een ander model te willen.

Op deze manier geef ik sturing aan mijn leven en alhoewel wij mensen onszelf altijd kunnen verbeteren, vind ik het voor nu even helemaal oké zoals het is. Ik heb een harde schijf gevuld met een fijne basissoftware; een houtje-touwtje huis, een eigen kapsalon en mijn grote liefde Soof, het hondje waar ik samen met mijn moeder zorg voor draag. Ik merk vanzelf wanneer het tijd is voor een software update maar voor nu hoort dit bij wie ik ben.

Posted in <a href="https://laurapool.info/category/uncategorized/" rel="category tag">Uncategorized</a>